top of page

                    ENDODONTİ

      Dişimizin canlı dokusu dediğimiz pulpa dokusunun iltihaplanması,enflamasyonu ile oluşan kanal hastalıklarına yönelik tedavileri yani kanal tedavilerini ya da hastalıklarını ilgilendiren bölümdür.

AYSUN S G1 (Kopyala).jpg
AYSUN S G2 (Kopyala).jpg
Kanal-Tedavisi (Kopyala).jpg
8 (Kopyala).jpg

                        KOMPOZİTLER

        Amalgam dolguların yerine kullanılan ve bunlara göre avantajları oldukça fazla olan diş dokusuna ve rengine daha yakın bir dolgu malzeme türüdür. Nano teknoloji kavramı ile adhesiv sistemlerinin de  gelişmesiyle beraber çok daha sağlam ve estetik kompozitler kullanılmaktadır.

pedo.png

                          PROTEZ

       Vücudumuzun herhangi bir yerinde uzuv kayıplarında, doku kayıplarında,fonksiyon ve estetik kaybına neden olan defektlerde kullandığımız ve fonksiyon veya estetiği sağlamak amacıyla dışarıdan çeşitli materyallerle yapılan maddelere protez diyoruz.

       Ağzımızda diş kayıplarımıza bağlı çiğneme fonksiyonu ve estetik gülüş kayıplarında kullandığımız çeşitli protezler vardır. İmplant üstü Hibrit Protezler, Kron ve köprü porselen kaplamalar, total protezler gibi materyaller bizlerin en çok kullandığı protezlerdir. Bizler protez yaparken aynı zamanda görüntü veya gülüş estetiğini de önemli ölçüde sağlamış oluruz. 

Protezlerin mutlaka bir kullanım süresi vardır. Çok uzun kullanılmamalı ve zamanı geldiğinde yenilenmelidirler.

Bu konu hakkında hekiminize danışabilirsiniz.

total (Kopyala).jpg
           PEDODONTİ                                                    
 (ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ)                                     

 

         Süt dişleri çocukta çiğneme ve sindirimin gelişmesini sağlamakla beraber aynı zamanda çıkacak olan  daimi dişlere ve yetişkin hayatımızdaki ağız diş sağlığımıza rehberlik ederler. Dolayısıyla erken süt dişi kayıpları veya geç süt dişlerinin dökülmesi yetişkin hayatımızdaki ağız diş  sağlığımızı olumsuz etkileyecektir. Süt dişlerinin erken kaybı genelde çürüklerden kaynaklanır.

        Çocuğunuzun etrafı tanıma  öğrenme ve bilinçlenme dönemi başlar başlamaz Diş hekimi ile tanıştırmak gerekir. Bunun sadece tanıştırma ve çocuk için eğlenceli bir seans olmasını sağlamak gerekir. Herhangi bir müdahale yapılmadan sadece Diş Hekimi ile oyun-eğlence şeklinde tanıştırmak doğru bir davranış olacaktır.

pedo.png
                                                                             ORTODONTİ                               
       Ortodonti çene kemiklerinin ve dişlerin birbirine konumlanmalarının anormalliklerini ve buna bağlı diş dizilimindeki sapmaları çeşitli ağız içi ağız dışı aperey, braket  plak gibi enstürman ve tekniklerle  bazen de cerrahi yöntemlerle normale döndürmek için uygulanan tedavileri sunar.

      Son yıllarda özellikle yetişkinlerde tel kullanılmadan Şeffaf Plak kullanımı ile çapraşıklık düzeltilebilmektedir.

Genelde iskeletsel veya çene kemiklerine bağlı dişlerdeki çapraşıklığı gidermek için  ergenlik çağı bitmeden ortodontik tedavi uygulanmalıdır. Ama her yaşta diş çapraşıklığı giderilebilmektedir.

 

 

                              ŞEFFAF PLAKLARLA ÇAPRAŞIKLIK TEDAVİSİ                              

        Her yaş grubunda yapılabilen ama  özellikle yetişkinlerde  daha çok tercih edilen ve  dişlerdeki çapraşıklığı tel kullanmadan gideren  ortodontik tedavi yöntemidir.

        Dişlerimizde çapraşıklık varsa bunu  tel tedavisi ile gidermeyi estetik kaygı dolayısıyla pekte istemiyor olabiliriz. Ayrıca seanslara zaman ayırmak ta zor gelebilir.

İşte bu tür problemler ile karşılaşan hastalarımız için sorunsuz güvenli hızlı sonuç alınabilen ve son yıllarda giderek bilinen ve yaygınlaşan ideal tedavi şekli, şeffaf plaklarla yapılan tedavi yöntemidir. 

Plak şeffaf olduğundan ağza takıldığında estetik açıdan bir problem, kötü bir görüntü kesinlikle olmamaktadır.

seffaf-plaklar-ile-ortodonti (Kopyala).j
KORUYUCU DİŞ HEKİMLİĞİ                                                             
         Koruyucu Diş Hekimliği gelişmiş ülkelerde oldukça önemli bir yer tutar.Belli periyotlar ile Diş Hekimine muayene olmak mevcut çürükleri erken teşhis etmek açısından çok önemlidir.Böylece hem sağlığımız hem maddi manevi kazanımlarımız daha fazla olacaktır.
 
          Daimi dişler çıkar çıkmaz dişlerin oklüzal yüzeyi dediğimiz çiğneme yüzeylerine koruyucu amaçlı fissür sealent denilen ve çiğneme yüzeylerindeki fissür dediğimiz girintili çıkıntılı yerlere çürük oluşumunu önleyici uygulamalar yaparız. Bunun zamanlaması çok önemlidir. Daimi dişlerin ilk çıktığı zamanlarda uygulamak çok daha iyi olacaktır. Ama çocuğumuza iyi bir fırçalama ve diş bakımı konusunda bilinç oluşturmak ve alışkanlık kazandırmak çok daha önemlidir.
 
                                           PERİODONTOLOJİ
            Dişlerimiz, çene kemiğimiz içerisinde kemik, ligamentler vs gibi sert dokular ve onları saran dişeti bağ dokusu, serbest diş eti ve tüm bunlara verdiğimiz isim yani  periodontal dokularla - destek dokularla tutunur. Sement yüzeyinden kemiğe uzanan ligamentler, çiğneme esnasında adeta amortisor görevi görürler. Kuvvetleri absorbe eden bu yay gibi bağlantılarla dişler kemik içerisinde daha sağlıklı konumlanır ve fonksiyon görür. İşte bu destek dokuları ve dişin etrafını saran diş eti dokularını ve bunlara ait hastalıklarla ilgilenen bölümdür.
Tartarlar veya diş taşları ve bakteri plağı dişlerin destek dokularına, dolayısıyla dişlere en çok zarar veren oluşumlardır.
bottom of page